reklama_szkola_mlodziez

 

    Nasi uczniowie kształcący się w zawodzie kucharz wzięli udział w II edycji Konkursu Kulinarnego „Kurczak w domu i szkole nie tylko w rosole”,  który odbył się w Minikowie.

Nasza drużyna przygotowała konkursowe menu:

 

Przystawka
Pâté z wątróbek drobiowych z masłem rozmarynowym i karmelizowanymi wiśniami

Danie główne
Udko faszerowane z serem dojrzewającym z ziemniakiem fondant w sosie z zielonym pieprzem i pulpą szczypiorkową w towarzystwie warzywnego spaghetti

 

 

Rywalizacja była duża, w ciągu tygodnia zmagało się w niej wiele drużyn. Ale nasza wyszła z niej zwycięsko!!!

 

Zdobyliśmy III miejsce!!!

 

Gratulujemy uczniom i opiekunowi, p. D. Jaroszewskiemu

 

A to adres strony, w którym jest udokumentowane nasze zwycięstwo


http://www.kpodr.pl/konkurs-kulinarny-final-7-czerwca/